Makedonija Soobrakaj A.D.
Што е ДДВ?

Знаеме дека мора да го платиме, но дали точно знаеме што е ДДВ? ДДВ е денок на купувачите кој се наплаќа од ДДВ - регистрирани трговци при нивната продажба на добра и услуги. Процентот на ДДВ зависи од видот на робата услугата и од земјата каде тие се плаќаат.

ДДВ факти

ДДВ-то може да биде до 27% од вредноста на стоката или услугата. Доколку не побарате поврат на ДДВ во рок кој е предвиден, го губите правото на поврат. Македонија Сообракај АД врши поврат на ДДВ во повеќе од 30 држави.

За кои трошоци може да барате поврат на ДДВ?

Ние можеме да извршиме побарување за следните Ваши трошоци: патувања, саемски и презентациски трошоци, сместувања и други трошоци, гориво, рекламни и други услуги, сервисни услуги, професионални услуги, интер-компаниски услуги и др.

Придобивка од партнерството со МАКЕДОНИЈА СООБРАЌАЈ

Партнерството со Македонија Сообраќај значи потенцијални 20% заштеди на Вашите трошоци Зголемена добивка Конкурентноста на Вашата компанија е подобрена 100% поврат на ДДВ.

Како функционира нашиот сервис за поврат на ДДВ?

Нашите услуги се едноставни и насочени Вие да не губите непотребно време со средување сметки. Повратот на ДДВ од странство во Ваш интерес е едноставен процес во три чекори:

  1. Се пријавувате
  2. Ги доставате сметките
  3. Добивате уплата
повеќе »
Аранжмани

Нашата туристичка агенција нуди голем број на аранжмани.
прочитај повеќе »
Aвтобуски превоз

Патувајте брзо и безбедно со Македонија Сообраќај.
прочитај повеќе »
Хотели / Апартмани


Погледнете ги објектите со кои располагаме.

прочитај повеќе »

 

Контакт

За подетални информации контактирајте не...
прочитај повеќе »

© 2011 | Македонија Сообраќај | Сите права се задржани.

Designed & developed by Artisoft.